Stilige kraner eller armaturer for baderom

I min forrige artikkel snakket jeg om artikkel snakket vi om små bad og pusse opp de. I dag utforske vi baderomsløsninger litt dypere ved å se på kraner. Jeg bare fokusere på merkevarer som betaler oppmerksomhet til design av sine produkter. De fleste av disse er ikke de billige de du plukke opp på den lokale jernvarehandelen, men til gjengjeld får du livstid kvalitet. Noen merker som Hansgrohe faktisk gi det garanti på både mekaniker og finish. Gjør brystet våt (no pun intended) for en reise gjennom landet av vann.

GROHE
Grohe har mange års erfaring innen industriell design, og er for eksempel den største kranen importør i USA og den største produsenten av termostattemperaturreguleringsventiler i verden. De er i den høye enden av markedet og ikke så billig, men jeg kan gå god for kvaliteten. I vårt forrige hus hadde vi kraner fra merket som holdt på å arbeide i ekstreme vanskelige forhold der vannet hadde en høy andel av kritt. Vi hadde dem for som 7 år, og de jobber fortsatt i dag riktignok i Geert foreldres hus nå.

De har nylig lansert tre nye linjer kalles Allure, Lineare og Concetto. De kombinerer god funksjonalitet med moderne design.

Allure

Allure passer best i et moderne interiør som består av tre, stein eller glass. Den er original, høyst autentisk og tilbyr to forskjellige servantbatterier for virkelig allsidighet, i tillegg til en spesialutviklet 28 mm patron som gir enda mer kompakte dimensjoner. (399 Euro)

Allure av Grohe

Allure av Grohe

Lineare

Den er designet for moderne mennesker med en preferanse for designobjekter. Hvis du ønsker en minimalistisk utseende, men finne noen figurer litt for sterk og for rigid, så ta en titt på Lineare. Her minimalistisk design er gitt en sensuell appell og emosjonell touch, perfekt balansert på grunn av sine fristende avrundede kanter og jevne overganger. Lineare vant red dot design award 2006 og iF Design Award 2006 og er nå allerede nominert til den tyske designprisen 2007. (199 Euro)

Lineare av Grohe

Lineare av Grohe

Concetto

Hvem har sagt at stilige, effektive kraner nødvendigvis må sprenge banken? Concetto har et fett design og high-tech funksjoner, i ett fantastisk produkt. Sin dynamiske, foroverlente stamme og gjennomgående rent design, skaper en frisk, moderne utseende som vil legge et tidløst preg på badet. (109 Euro)

Concetto av Grohe

Concetto av Grohe

GROHE’S EUROLINE
Europlus

Moderne og samtidig tidløs, den nye Europlus pakket med en rekke tekniske egenskaper som gir deg en vakker, høy ytelse produkt som vil vare i mange år. Den store løkkeformede håndgrepet er praktisk og behagelig å bruke. (169 Euro)

Europlus av Grohe

Europlus av Grohe

Eurodisc

For en kul, selvsikker bad, velge Eurodisc med stilig, sporty design og et dynamisk, finneformet håndgrep. Dette iøynefallende produktet signaliserer stil, egenart og selvsikkerhet, og prislappen for å matche. (115 Euro)

Eurodisc av Grohe

Eurostyle

Siden lanseringen har GROHE Eurostyle vært en enestående suksesshistorie. De oppdaterte arkitektens favoritt med en oppfrisket design. Den nye Eurostyle har en fremoverlent form, et buet håndgrep og velstrukturerte konturer som er designet for å passe inn med den mest dynamiske arkitektur. Videre er det elegante, moderne utseendet kombinert med en hel rekke unike teknologiske løsninger. (95 Euro)

Euro av Grohe

Eurosmart

Med et nytt solid metallhåndtak og fremoverlente, dynamiske linjer, er den nye Eurosmart det perfekte tillegget til alle moderne baderomsmiljø. (75 Euro)

Eurosmart av Grohe

F1

F1 er designet av FA Porsche design byrå som også gjør noen HD-er for Lacie. De to håndtak kan styres samtidig eller uavhengig av hverandre. Materialet er unikt for F1 (ALU-XT) med en sateng, matt aluminiumsfinish og 10 bedre ripebestandig enn krom. (495 Euro)

F1 av Grohe

For de litt mer retro ser du kan melde deg på Arabesk eller Atrio som har en forbindelse med Bauhaus bevegelsen. Dette siste har en tidløs følelse til det så jeg antar du kan like godt bruke det i et moderne bad.

Arabesk

Hvem sier at nostalgi er en saga blott? I viktoriansk stil Arabesk tilbyr raffinement og eleganse av gamle dager. Den har alle dagens funksjoner i tillegg. Med sin autentiske cross-head design og flotte kurver, vil denne kranen legge den siste finishen til et tradisjonelt bad omgivelser, det være seg i byen eller landet. (107 Euro)

Arabesk av Grohe

Atrio

Ekko de rene undervurdert design av Bauhaus-bevegelsen, er Atrio en linje av stilige kraner og- beslag garantert å bringe en fredfylt balanse og tidløs harmoni til badet ditt. Et valg mellom to typer håndgrep – Ypsilon, en elegant og moderne tolkning av den klassiske kryss, og Jota, en slank, stilig spaken – gjør at denne klassiske designen til å jobbe med en rekke interiørstiler. (295 Euro)

Atrio av Grohe

HANSGROHE
Grohe og Hansgrohe, kan det være forvirrende, men de er to forskjellige merker alle sammen. Hansgrohe ble startet i 1901 av Hans Grohe Sr. Han hadde tre sønner, hvorav den ene hadde forlatt i 1934 og startet sitt eget selskap, Grohe.

Axor linje

AXOR STARCK CLASSIC

En filosofi, et prinsipp om liv, arbeid og kunst. Dette er prinsippet om Axor Starck Classic, mikseren samling som er basert på elementære former. Regelen av Axor Starck Classic er: ingen dekorasjon, ingenting overflødig. Hva er unødvendig er utelatt. (Fra 339 Euro)

Axor – Starck Classic av Hansgrohe

AXOR STARCK

Axor Starck er en samling av baderomsinnredning, så slank i sin form, så klar i sin funksjon, så enkel i sin virkning. Moderne, fordi det er kompromissløst minimalistisk; det er ingen forstyrrende elementer, uten unødvendig pynt. (Fra 338 Euro)

Axor – Starck av Hansgrohe

Axor – Starck av Hansgrohe

Axor – Starck av Hansgrohe

AXOR STARCK X

Skulpturelt, men med kompromissløst rette linjer er hvordan montering presenterer seg. Vann strømmer ut av det i en overdådig flom, slik at du kan oppleve den rituelle betydningen av dette elementet. (448 Euro)

Axor – Starck X av Hansgrohe

Axor – Starck X av Hansgrohe

AXOR CITTERIO

Axor Citterio lar deg oppleve rikdommen av vann: klar i form, rik på detaljer, rik på muligheter – luksus på andre øyekast. (434 Euro)

Axor – Citterio av Hansgrohe

AXOR STEEL

Axor Steel, innsamling av innstalasjoner ut av Original Stainless Steel er avhengig ikke bare på sine indre verdier, men også trollbinder gjennom dens former. Bare to elementer var nødvendig for at: sirkelen og den rette vinkelen. (374 Euro)

Axor – Steel av Hansgrohe

AXOR UNO

Hva som faktisk kjennetegner god design? Kanskje at glansen er ikke overdrives, men heller i selvbeherskelse. Som Axor Uno. Det er derfor denne mikseren kolleksjonen har fått en designklassiker for en så lang tid. Akkurat hvor fantastisk design kan da reduseres til det essensielle er vist ved den Axor Uno mikser som helt utleverer med et håndtak! Derav navnet: Zero håndtak. Hva er mer, er den egnet for bruk i den mest mangfoldige av atmosfærer. (Fra 309 Euro)

Axor – Uno av Hansgrohe

AXOR UNO2

Videreføring av en suksesshistorie: Med konstruksjon konturer som er umiskjennelig Axor Uno, men slankere, mer geometrisk, mer minimalistisk, er Axor Uno2 en annen modell av allsidighet. Det representerer et kjærkomment alternativ for moderne bad design – uansett hvor design, arkitektur og individualitet spiller en viktig rolle. Elegant eller diskret, purist eller ekstravagant, Bauhaus eller postmoderne: Axor Uno2 er alltid en perfekt match – og gir nye, uvanlige perspektiver for badet. (Fra 311 Euro)

Axor – Uno2 av Hansgrohe

AXOR TERRANO

Lengselen etter en følelse av trygghet og livskvalitet kommer til uttrykk i herregårdsstil. Axor Terrano tillater deg å bringe det inn i ditt eget bad. Med et design som er så original som den er tidløs, kan Axor Terrano tolkes på ulike måter – helt moderne eller snarere tradisjonelle. (Fra 305 Euro)

Axor – Terrano av Hansgrohe

Axor – Terrano av Hansgrohe

AXOR CARLTON

Axor Carlton, den klassiske mikser samling, har fra begynnelsen viet seg til denne epoken av stilen. Rikt utvalg og nitid til minste detalj, alle disse vakre stykker kan du mimre og leve ut dine fantasier. Trender kommer og går – men Axor Carlton vil overleve og forbli: Nostalgisk, men stilig. (Fra 355 Euro)

Axor – Carlton by Hansgrohe

Axor – Carlton by Hansgrohe

AXOR MONTREUX

Axor Montreux. Autentisk til den minste detalj, forbedrer Axor Montreux kolleksjon hver tradisjonell atmosfære – og gjør den daglige besøk på badet til en sann reise gjennom tid. (Fra 430 Euro)

Axor – Montreux av Hansgrohe

Axor – Montreux av Hansgrohe

AXOR Massaud

Symbiosen mellom menneske, natur og plass er den sentrale ideen fra franske designeren Jean-Marie Massaud, som har gjort et navn for seg selv i produktdesign samt med arkitektoniske prosjekter. Sammen med Axor har han redefinert filosofien av badet. Resultatet Axor Massaud. Her svakt buet linje med et gresstrå. Den naturlige fallet av vannet. I mellom klare, geometriske former og genialt skjult teknologi. (591 Euro)

Axor – Massaud av Hansgrohe

Axor – Massaud av Hansgrohe

IDEAL STANDARD
Alfiere

Alfiere, designet av Studio Baroni & VALERIANI er en minimalistisk samling av krom blandebatterier og dusj. Blandebatteriet har en unik bevegelig tut som kan justeres til forskjellige posisjoner. (242,05 euro uten moms)

Joystick

Joystick springen fungerer veldig enkelt, med én hånd bevegelse du kontrollere vanntrykk og temperatur. (148 Euro uten moms)

Joystick av Ideal Standard

VOLA
Vola er et dansk merke. Selv om designet på 1960-tallet disse kranene er uendret fra Arne Jacobsens orginal konsept etablere Vola som ettertraktet design du ser i dag. Selv om nye produkter har blitt lagt til området, Vola fortsatt står for tidløs design, skapt av de beste designerne.

RB1

Pilar banke med fast spire.

RB1 av Vola

611K og 613K

Togreps blandebatteri med fast sproud.

611K og 613K av Vola

Dornbracht
Grunnlagt i 1950 av Aloys F. Dornbracht. Dornbracht er og forblir en fungerende familiebedrift og står for Innovative ideer, spennende design, intelligent teknologi.

Giorno

De buede linjer av GIORNO skylder mye til naturen og er typisk for denne Massimo IOSA Ghini design. Samspillet av kule Fifties estetikk er en polariserende utfordring.

Giorno av Dornbracht

Tara Classic

Den enkle formen for TARA CLASSIC har et inspirerende, puristiske eleganse som understreker sin klarhet. Det er rom for å være kreativ, som levers er tilgjengelige i en rekke materialer, uansett kroppen av montering. (363 Euro uten moms)

Tara Classic av Dornbracht

Meta.02

META.02 har lykkes i å minimalisere en hel rekke baderomsinnredning. En konsekvent reduksjon av form og volum kombinert med høy estetisk kvalitet, sikre allsidighet i å skape kombinasjoner og lover lang levetid. (295 Euro uten moms)

Meta.02 av Dornbracht

LULU

Samspillet av glatte overflater og brede radier forvandler LULU inn i en forførende gjenstand for komfortabel eleganse. Samtidig så ultra-myk og entydig, så slank og varsling. Men det er også følelser i denne alt-moderne, all-grafiske utseendet. (445 Euro uten moms)

Lulu av Dornbracht

HANSA
Hansa er et merke som har vunnet flere designpriser med sine produkter. Hansacanyon og Hansamurano har vunnet flere som red dot award, design pluss, og IF Design Award.

Hansamurano

Det er muligens ingen andre passende som vil stimulere sansene og fantasien mer enn Hansamurano. Det er unikt. Akkurat som en fjær vannet strømmer fritt og uhindret over en fin glassbolle og med som mottar en helt ny sensuell dimensjon. Den Hansamurano glassbolle er tilgjengelig i klar, asurblå eller satin-ferdige glass. (562 Euro uten moms)

Hansamurano av Hansa

Hansacanyon

Vann, lys, energi, kraft, design: funksjoner som forvandler Hansacanyon inn en avant-garde element i badet. Imidlertid er teknologien vedtatt her ikke bare teknologi for teknologiens skyld, men snarere et viktig fundament og konseptet med iscenesettelsen. Hele operasjons teknologi forblir usynlig og bare den kjølige krom av armaturen kan bli sett. Den inneholder en LED-lys som endrer seg med temperaturen i vannet.

Hansacanyon av Hansa

Villeroy & Boch
Kreativitet, oppfinnsomhet og entreprenørskap visjon har vært drivkreftene bak Villeroy & Boch suksess i over 250 år.

Cult

Kult beslag og tilbehør. Minimalistisk design, maksimal kvalitet. Bare moderne – ennå tidløs. Det skiller seg ut med slående linjer som danner en harmonisk helhet som om nesten selvfølge. Erkjenner de tegn i tiden, nytolket modernitet: Cult er estetikk og pragmatisme rullet inn i en.

Cult fra Villeroy & Boch

Jeg kan ikke tro hvor lenge denne artikkelen har fått. Det burde gi deg en idé om hva som er tilgjengelig for badet, og vi er ikke engang ferdig ennå. Neste på listen over ting som kommer er det enorme bredt spekter av dusjer løsninger. Håper du likte det du så her :

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s