Hva er tapet

Tapet er et slags papir som brukes til å dekke veggene inne i hus og bygninger . Tapet blir brukt til å pynte på innsiden av bygninger i stedet for maling. Det er solgt i ruller , og er satt på en vegg med tapetlim . Tapet kan komme enten ren ( slik at den kan males ) , eller med bilder eller mønstre.

” Tapet” er også et ord for å tape, i fortid.

billig tapet
Bakgrunnen ble først brukt i Europa rundt år 1500 . Tapet var laget for å se ut som tepper som henger på veggene fordi de var som bildene . Snart etter at folk begynte å lage tapet, startet England og Frankrike gjør mye av tapet . For en stund i 1650 , ble tapet ikke brukt fordi den religiøse lederen i England ikke liker det . Men etter 1750 var folk ved hjelp tapet hele tiden, og flere mennesker blitt bedre til å lage bakgrunnsbilde.

Hvordan bli kvitt tapet
Vann
Vann er den enkleste måten å bli kvitt tapet . Vann gjør tapetlim blir ikke klissete , så tapet faller av .

Kjemikalier
Noen ganger tapetlim er for sterk for vann , deretter spesielle kjemikalier må brukes til å lage pastaen ikke kleber . Mesteparten av tiden bare ny tapet må tas av med kjemikalier .

Steam
Virkelig varmt vann gjør det lettere å fjerne tapet . Det er spesielle maskiner som folk kan bruke til å gjøre vann til damp og bruke den til å fjerne tapet .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s